Pařížský dort

Suroviny

KORPUS:
3 vejce
140 g cukru
30 g kakaa
4 lžíce vlažné vody
70 g hrubé mouky
1/2 lžíce prášku do pečiva

KRÉM:
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
40 g kakaa

BEŠAMEL:
30 g másla
30 g hladké mouky
200 ml mléka

300 ml šlehačky
dortová forma 25cm

recept nemá fotografii

Postup

Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu a přimícháme mouku, prášek do pečiva a kakao, vymícháme do hladka.
Nalejeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.

Uvaříme si bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme. Bešamel vaříme za občasného míchání, poté necháme vychladnout.

Do misky dáme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20mint, krém se musí lesknout.
Korpus vrátíme do formy, naneseme krém a rozetřeme.

Dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, nejlépe však do druhého dne.
Do dvou misek si rozdělíme šlehačku a do jedné přidáme 3 - 4 lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,545x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pařížský dort


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist