Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem

Suroviny

1 lilek
sůl
3 lžíce olivového oleje
snítka rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
kari
mletý černý pepř
6 cherry rajčat
3 lžíce kečupu
4 kozí sýry (v dřevěné krabičce)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve připravíme lilkové sugo: Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 25 minut "vypotit". Kuchyňskou papírovou utěrkou je potom lehce osušíme. V pánvi zahřejeme olej a lilek na něm dobře osmahneme ze všech stran. Rozmarýn usekáme najemno a přidáme k lilku. Krátce podusíme, osolíme a ochutíme trochou citrónové šťávy, kari a pepře. Podušený lilek přendáme do misky a necháme zchladnout.

Rajčata rozkrojíme na půlky a krátce orestujeme na pánvi. Lilek, rajčata a kečup smícháme a ještě dochutíme. Sýry vybalíme z folie a vrátíme je zpět do dřevěné krabičky. I s krabičkami je dáme na rošt grilu a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10 minut. Přendáme je na talíř i s mírně ohořelou krabičkou a doplníme lilkovým sugem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,521x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist