Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem
Suroviny
1 lilek
sůl
3 lžíce olivového oleje
snítka rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
kari
mletý černý pepř
6 cherry rajčat
3 lžíce kečupu
4 kozí sýry (v dřevěné krabičce)
Postup
Nejdříve připravíme lilkové sugo: Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 25 minut "vypotit". Kuchyňskou papírovou utěrkou je potom lehce osušíme. V pánvi zahřejeme olej a lilek na něm dobře osmahneme ze všech stran. Rozmarýn usekáme najemno a přidáme k lilku. Krátce podusíme, osolíme a ochutíme trochou citrónové šťávy, kari a pepře. Podušený lilek přendáme do misky a necháme zchladnout.
Rajčata rozkrojíme na půlky a krátce orestujeme na pánvi. Lilek, rajčata a kečup smícháme a ještě dochutíme. Sýry vybalíme z folie a vrátíme je zpět do dřevěné krabičky. I s krabičkami je dáme na rošt grilu a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10 minut. Přendáme je na talíř i s mírně ohořelou krabičkou a doplníme lilkovým sugem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,707x
Komentáře receptu Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!