Bůček pečený na šalvěji I.
Suroviny
2 paličky česneku (rozdělené na stroužky)
2 kg bůčku s kostí (kůži nařežeme)
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubé mořské soli
1 svazek šalvěje

Postup
Troubu předehřejeme na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dáme na dno pekáčku. Bůček pomažeme olivovým olejem a vetřete do něj sůl. Položíme ho do pekáčku kůží dolů a pečeme tři hodiny.
Zvyšíme teplotu na 180 °C, bůček obrátíme, přidáme šalvěj a dalších 30 – 45 minut pečeme, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,375x
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Bůček pečený na šalvěji I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!