Provensálská polévka

Suroviny

500 g rajčat
3 cibule
4 lžíce oleje
1,5 l vody
2 kostky Knorr Slepičí bujón
125 g bílých fazolí
1 saturejka
500 g zelených fazolových lusků
250 g brambor
3 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžička Knorr Aromat
1 svazek bazalky
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibule oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na 2 polévkových lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostky, přidáme a krátce smažíme s cibulkou. Přilijeme vodu, rozpustíme v ní Knorr Slepičí bujón. Přidáme bílé fazole a saturejku a vše vaříme přikryté 10 min.

Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme, nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vše přidáme do polévky a vaříme přikryté cca 20 minut. Z polévky vybereme saturejku a dochutíme Knorr Aromatem a pepřem.

Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Stroužky česneku oloupeme a rozmačkáme. Oboje smícháme s rajským protlakem, zbylým olejem a parmezánem. Hotovou pastu postupně vmícháme do polévky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,924x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist