Pečený vepřový bůček s broskvemi

Suroviny

1 kg libového bůčku v celku s kostí
8 čerstvých broskví překrojených napůl a zbavených pecek (může být i kompot)
1 svazek čerstvého tymiánu (lístky otrháme a posekáme)
200 g másla
sůl
čerstvě umletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 220°C.

Do kůže uděláme centimetr od sebe hlubší zářezy, můžeme zajet až do masa, potom nožem opatrně oddělíme částečně maso od kostí. Tymián utřeme s máslem, přidáme sůl a pepř. Takto ochucené máslo rozdělíme do otvorů mezi kostmi a masem, trošku si dáme stranou. Dále do otvorů umístíme co nejvíce broskví. Maso opět přitlačíme ke kostem a pevně je ovážeme režnou nití, aby s v něm broskve držely.

Dáme na plech nebo do pekáče, obložíme zbylými broskvemi a vším, co chceme podávat zároveň s masem. Nahoru položíme zbytek ochuceného másla a pečeme asi hodinu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,930x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený vepřový bůček s broskvemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist