Divoká kachna na zelenině

Suroviny

1 divoká kachna (včetně kachních jater)
70 - 100 g anglické slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 celeru
2 hřebíčky
500 ml bílého vína
3 lžíce oleje
50 g másla
4 kuličky černého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou, omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Břišní dutinu vyplníme půlkou pokrájené cibule a trochou pokrájené kořenové zeleniny. Do dutiny vložíme také kachní játra se 2 hřebíčky zabalená do plátků slaniny. Zapékací mísu vyložíme plátky zbylé kořenové zeleniny a cibule, vložíme připravenou kachnu a zalijeme ji bílým suchým vínem smíchaným s olejem. Necháme do druhého dne v chladu odležet.

Kachnu vyndáme z marinády a dáme péct na rozpuštěné máslo spolu se zeleninou z marinády. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list. Na kachnu dáme několik plátků slaniny. Po krátkém zapečení podlijeme marinádou a upečeme doměkka. Kachnu pokrájíme na porce a polijeme šťávou se zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,741x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Divoká kachna na zelenině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist