Divoká kachna na zelenině
Suroviny
1 divoká kachna (včetně kachních jater)
70 - 100 g anglické slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 celeru
2 hřebíčky
500 ml bílého vína
3 lžíce oleje
50 g másla
4 kuličky černého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl

Postup
Očištěnou, omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Břišní dutinu vyplníme půlkou pokrájené cibule a trochou pokrájené kořenové zeleniny. Do dutiny vložíme také kachní játra se 2 hřebíčky zabalená do plátků slaniny. Zapékací mísu vyložíme plátky zbylé kořenové zeleniny a cibule, vložíme připravenou kachnu a zalijeme ji bílým suchým vínem smíchaným s olejem. Necháme do druhého dne v chladu odležet.
Kachnu vyndáme z marinády a dáme péct na rozpuštěné máslo spolu se zeleninou z marinády. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list. Na kachnu dáme několik plátků slaniny. Po krátkém zapečení podlijeme marinádou a upečeme doměkka. Kachnu pokrájíme na porce a polijeme šťávou se zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,802x
Komentáře receptu Divoká kachna na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!