Divoká kachna na zelenině

Suroviny

1 divoká kachna (včetně kachních jater)
70 - 100 g anglické slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 celeru
2 hřebíčky
500 ml bílého vína
3 lžíce oleje
50 g másla
4 kuličky černého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou, omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Břišní dutinu vyplníme půlkou pokrájené cibule a trochou pokrájené kořenové zeleniny. Do dutiny vložíme také kachní játra se 2 hřebíčky zabalená do plátků slaniny. Zapékací mísu vyložíme plátky zbylé kořenové zeleniny a cibule, vložíme připravenou kachnu a zalijeme ji bílým suchým vínem smíchaným s olejem. Necháme do druhého dne v chladu odležet.

Kachnu vyndáme z marinády a dáme péct na rozpuštěné máslo spolu se zeleninou z marinády. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list. Na kachnu dáme několik plátků slaniny. Po krátkém zapečení podlijeme marinádou a upečeme doměkka. Kachnu pokrájíme na porce a polijeme šťávou se zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,234x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Divoká kachna na zelenině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist