Husí prsíčka na pomerančích

Suroviny

2 husí prsa
2 pomeranče
30 g másla
200 ml slepičího vývaru
30 g cukru
olej
sůl
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Husí prsa omyjeme, osusíme, kůži několikrát propíchneme, osolíme a posypeme kmínem. Z jednoho celého pomeranče vymačkáme šťávu, druhý pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Maso zprudka opečeme na 20 g másla na straně s kůží a poté i z druhé strany. Prsa přendáme do pekáčku, zalijeme šťávou z pomeranče a slepičím vývarem. Vložíme do trouby předehřáté asi na 200 °C. Pečeme asi 45 minut a během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a přidáme cukr. Až cukr zkaramelizuje, přidáme šťávu z pekáčku a také dílky pomeranče. Společně chvíli prohřejeme a podle potřeby omáčku také přisolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,520x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 3) 5.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husí prsíčka na pomerančích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist