Husí prsíčka na pomerančích
Suroviny
2 husí prsa
2 pomeranče
30 g másla
200 ml slepičího vývaru
30 g cukru
olej
sůl
kmín
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Husí prsa omyjeme, osusíme, kůži několikrát propíchneme, osolíme a posypeme kmínem. Z jednoho celého pomeranče vymačkáme šťávu, druhý pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Maso zprudka opečeme na 20 g másla na straně s kůží a poté i z druhé strany. Prsa přendáme do pekáčku, zalijeme šťávou z pomeranče a slepičím vývarem. Vložíme do trouby předehřáté asi na 200 °C. Pečeme asi 45 minut a během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a přidáme cukr. Až cukr zkaramelizuje, přidáme šťávu z pekáčku a také dílky pomeranče. Společně chvíli prohřejeme a podle potřeby omáčku také přisolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 748x
![Počet hodnotících uživatelů: 3 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Husí prsíčka na pomerančích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!