Steak z roštěné

Suroviny

4 plátky z vysoké roštěné (po 200 - 250 g)
9 lžic extra panenského olivového oleje
snítka čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé petrželky
2 stroužky česneku
šťáva z citronu

recept nemá fotografii

Postup

Gril rozpálíme na teplotu 250 - 300 °C. Steaky osolíme, opepříme, zakápneme zhruba polovinou oleje a na přímém ohni grilujeme asi 5 minut z každé strany. Během pečení můžeme maso potírat větvičkou rozmarýnu namočenou v oleji. Hotové steaky zakryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 3 - 4 minuty.

Nasekáme petrželku, česnek, piřdáme zbylý olej, citronovou šťávu a maso v této směsi obalíme, naporcujeme, jemně osolíme mořskou solí a servírujeme. Podáváme s lehkým salátem nebo grilovanou zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,570x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Steak z roštěné


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist