Hovězí kližka s kořenovou zeleninou a kaší z bílých fazolí
Suroviny
1 kg hovězí kližky
0,33 l černého piva
100 g hnědého cukru
1 bílá cibule
100 g slaniny
50 g másla
5 mrkví
500 g bílých fazolí
2 červené cibule
5 stroužků česneku
5 petrželí
sůl
pepř
ocet balsamico
olivový olej

Postup
HOVĚZÍ KLIŽKA: Do kastrolu vlijeme pivo a přidáme hnědý cukr. Směs zredukujeme vařením na třetinu z původního množství. Necháme zchladit. Naporcované maso opepříme, osolíme a dáme do sáčku se slaninou nakrájenou na kostičky. Zalijeme směsí z piva a hnědého cukru. Sáček zavakuujeme, dáme do vodní lázně na 75 °C a necháme vařit 36 hodin.
ZELENINA: Mrkev, petržel a česnek dáme do sáčku. Zakápneme olejem, přidáme sůl, zavakuujeme a necháme stejným způsobem vařit dvě hodiny ve vodní lázni při 85 °C.
KAŠE: Máslo rozpustíme v kastrolu. Dáme na kostičky nakrájenou bílou cibuli, orestujeme jí a zalijeme fazolemi, které jsme předem nechali přes noc namočené ve vodě. Uvaříme doměkka, osolíme a poté rozmixujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,927x
Komentáře receptu Hovězí kližka s kořenovou zeleninou a kaší z bílých fazolí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!