Kapr s černým kořenem
Suroviny
800 g filetů z kapra
1 citron
olivový olej
1 stroužek česneku
PŘÍLOHA:
500 g černého kořene
100 ml bílého vína
100 ml rybího vývaru
1 kelímek smetany na šlehání
pažitka
sůl
RESTY:
600 g brambor vařených ve slupce
2 lžíce másla
strouhaný muškátový oříšek
olej
sůl

Postup
Očištěné filety z kapra potřeme olivovým olejem, pokapeme citronem a opečeme s česnekem po obou stranách grilu. Oloupaný černý kořen nakrájíme a necháme vydusit ve směsi vína a rybího vývaru, přidáme smetanu a svaříme. Černý kořen vyndáme a omáčku necháme lehce zhoustnout. Nakonec přidáme pažitku.
Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s muškátovým oříškem a solí, směs osmažíme na oleji.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,010x
Komentáře receptu Kapr s černým kořenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!