Vepřová krkovička na karamelu
Suroviny
600 g vepřové krkovice
5 plátků toustového chleba
2 žloutky
trocha piva
sůl
pepř
zelená petrželka
muškátový oříšek
NA PEČENÍ:
500 ml černého piva
voda
2 mrkve
1/4 celeru
petržel
sůl
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
kousek celé skořice
plátek másla
1 lžíce octa
4 lžíce cukru

Postup
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, přidáme žloutky, pivo, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, nasekanou petrželku a promícháme. V horní části masa vyřízneme kapsu, naplníme jí směsí a otvor sepneme špejlí (příp. špízem). Maso dáme do pekáče, obložíme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme koření, máslo, podlijeme pivem a vodou, osolíme a pečeme při 170 °C zhruba 90 minut do změknutí.
Na pánvi za stálého míchání rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Povrch masa potřeme karamelem a dopečeme.
Šťávu, zeleninu a koření (kromě skořice) rozmixujeme do hladké omáčky, dle potřeby zředíme horkou vodou, dosolíme, dopepříme a dochutíme octem. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,023x
Komentáře receptu Vepřová krkovička na karamelu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!