Sýrový koláč
Suroviny
KOLÁČ:
bílá bageta
400 ml černého piva
2 vejce
sůl
pepř
máslo na vymazání formy
NÁPLŇ:
2 červené kapie
3 klobásky (příp. párky)
6 jarních cibulek
6 vajec
100 ml piva
3 lžíce kysané smetany
100 g strouhaného sýra
troška oleje
sůl
pepř

Postup
Formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme pivo, vejce, sůl a pepř. Bagetu nakrájíme na plátky a namočíme do pivní směsi. Namočenými plátky vyložíme dno i boky formy.
Kapie rozpůlíme, vyčistíme, pokapeme olejem a ugrilujeme. Pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Klobásku a očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kousky. V míse vyšleháme vejce s pivem a smetanou, osolíme a opepříme.
Dno koláče vysypeme strouhaným sýrem, přidáme všechny suroviny a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut. Potom zalijeme vaječnou směsí a pečeme dalších 30 minut při teplotě 170 °C. Koláč nakrájíme na porce a ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,303x
Komentáře receptu Sýrový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!