Burisonová hmota na tvarování
Suroviny
150 g rýžových burisonů
42 g másla
špetka soli
285 g pěnových bonbónů
1/2 lžičky vanilkového extraktu
![Burisonová hmota na tvarování ukázka receptu Burisonová hmota na tvarování](/Content/Images/Recipes/476_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Burisonová hmota na tvarování ukázka receptu Burisonová hmota na tvarování](/Content/Images/Recipes/476_preview.jpg)
![Burisonová hmota na tvarování ukázka receptu Burisonová hmota na tvarování](/Content/Images/Recipes/477_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
23 cm kulatou formu vymažeme tukem a to samé uděláme s větší mísou a středně velkou teflonovou pánví. Do mísy dáme burisony, na pánev na malém plameni rozpustíme máslo a sůl, přidáme bonbóny a za stálého míchání rozpustíme. Přidáme vanilkový extrakt a zamícháme. Vlijeme na burisony a promícháme tak, aby se všechny burisony obalily v rozpuštěných bonbónech. Hmotu překlopíme do formy a lžící utlačíme, aby byla vrstva burisonů rovnoměrná a necháme je při pokojové teplotě vychladnout. Pak hmotu nakrájíme na kousky a skladujeme vzduchotěsně uzavřené při pokojové teplotě několik dní. Hmotu je možné mrazit, když je třeba, ohřejeme ji v mikrovlnné troubě.
Pozn.: Za tepla se směs dobře tvaruje
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 989x
![Počet hodnotících uživatelů: 2 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Burisonová hmota na tvarování
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!