Rizoto s parmskou šunkou a rukolou

Suroviny

360 g rýže na rizoto
4 stroužky česneku
cibule
200 ml bílého suchého vína
6 lžic olivového oleje
1 l horkého drůbežího vývaru
100 g parmské nebo schwarzwaldské šunky
100 g rukoly
1 lžíce másla
6 lžič strouhaného parmazánu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Ve větším hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, lehce jej osmahneme a přidáme rýži a za stálého míchání ji lehce necháme zesklovatět v hrnci.
Zalijeme vínem, stáhneme plamen a mícháme, až se víno vsákne. Postupně přidáváme vývar, ale jen tolik, aby tekutina pouze zakryla rýži. Až se tekutina vsákne, přidáme další dávku vývaru. V okamžiku, kdy je rýže skoro hotová, přidáme nakrájenou šunku a pak nakrájenou rukolu, povaříme další 3 minuty.
Až rýže změkne, odstavíme hrnec a přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Vše pořádně zamícháme a pod pokličkou necháme ještě 2 minuty odsát. Podáváme s hoblinkami parmazánu a lístky rukoly.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,725x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rizoto s parmskou šunkou a rukolou

anonym: Thursday, January 5, 2017
Varim len toto🖒🖒🖒

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist