Rizoto s parmskou šunkou a rukolou
Suroviny
360 g rýže na rizoto
4 stroužky česneku
cibule
200 ml bílého suchého vína
6 lžic olivového oleje
1 l horkého drůbežího vývaru
100 g parmské nebo schwarzwaldské šunky
100 g rukoly
1 lžíce másla
6 lžič strouhaného parmazánu
sůl
pepř
Postup
Ve větším hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, lehce jej osmahneme a přidáme rýži a za stálého míchání ji lehce necháme zesklovatět v hrnci.
Zalijeme vínem, stáhneme plamen a mícháme, až se víno vsákne. Postupně přidáváme vývar, ale jen tolik, aby tekutina pouze zakryla rýži. Až se tekutina vsákne, přidáme další dávku vývaru. V okamžiku, kdy je rýže skoro hotová, přidáme nakrájenou šunku a pak nakrájenou rukolu, povaříme další 3 minuty.
Až rýže změkne, odstavíme hrnec a přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Vše pořádně zamícháme a pod pokličkou necháme ještě 2 minuty odsát. Podáváme s hoblinkami parmazánu a lístky rukoly.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 7,104x
Komentáře receptu Rizoto s parmskou šunkou a rukolou
anonym: | Thursday, January 5, 2017 |
Varim len toto🖒🖒🖒 |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!