Míchaná vajíčka

Suroviny

2-3 vejce
1 lžíce másla
1 jarní cibulka i s natí
1 menší cibule
1 lžíce oleje
sůl, pepř

ukázka receptu Míchaná vajíčka
Posunovut vlevo
ukázka receptu Míchaná vajíčka
Posunout vpravo

Postup

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm krátce osmažíme. Pokud nemáme jarní cibulku, zpěníme na másle nadrobno nakrájenou malou bílou cibuli. Přidáme rozklepnutá vejce, posolíme, podle chuti opepříme, a když začne bílek tuhnout, promícháme je. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na oleji ji osmažíme dokřupava (dozlatova). Křupavou cibulkou posypeme míchaná vajíčka na talíři.
Podáváme s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 28,586x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.64 (počet: 95) 6.64 95 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Míchaná vajíčka

anonym: Sunday, August 7, 2011
6
vajíček sem si dal a bylomi to málo a tak sem si jich ještě 10 přidělal a šel sem se dojíst do hospody guláškem s 9 ti knedlíkama
anonym: Wednesday, March 23, 2011
Na míchana vajíčka zásadně použivejte domácí, selská, která si můžete objednat na adrese : jansajindrich@seznam.cz
Jinak je to velmi dobré na potenci.
anonym: Thursday, February 10, 2011
Děcka neblázněte, já si vždycky dělám míchaná vajíčka tak z 8 vajec...
Zdena: Tuesday, November 30, 2010
Kolik vajec - to je přece velice individuální, podle toho, jaký je kdo jedlík a jak má velký hlad. Jinak opravdu ta cibulka jako základ se jen zpění, nenechá se ztmavnout a bílek začne tuhnout velice brzy. Pokud jde o cibulku, která se připravuje na ozdobení na trošce oleje, chce to také vystihnout ten pravý okamžik, protože "dojde". Začátečníci si to asi musí vyzkoušet.
anonym: Tuesday, November 30, 2010
kolik si mám udělat vajec aby ta porce byla akorát jan
Petr /Dolní Poustevna/: Wednesday, August 4, 2010
Recept určitě fajn, hlavně ta cibulka na vrchu tomu dodá. Akorát pár připomínek, u toho čekání než začne bílek tuhnout moc neotálet, cibulka dole se pořád dělá a pokud počkáte déle jako já přichytne se Vám. To samé s cibulkou na oleji, čekal jsem až bude hnědá, ale má se sundat dřív, protože ještě kapku dojde a já už jí měl také až moc. Na vyhození to nebylo, ale měl jsem to na hranici a chytlo to už víc tu nahořklou chuť namísto té správně nasládlé. Chybama se člověk učí: "Příště budeme chytřejší staroušku".
anonym: Monday, May 31, 2010
Já si dělám míchaná vejce normálně ze 4 vajec, to je normální porce.
anonym: Friday, July 11, 2008
No, ale nenažranýho .....
anonym: Wednesday, June 25, 2008
ta porce je tak pro pul člověka
anonym: Sunday, March 4, 2007
U nás pro jednu osobu. Zdena
anonym: Sunday, March 4, 2007
Pro kolik je tento recept osob ?? díky za odpověď

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist