Estonská dýňová polévka

Suroviny

1 kg dýně
4 hrnky kuřecího vývaru
60 g másla
1 cibule
3/4 hrnku smetany ke šlehání
sůl
pepř
čerstvá bazalka

recept nemá fotografii

Postup

Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky, v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a opékáme jí opatrně zhruba 15 minut doměkka. Přidáme dýni, vývar a vaříme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně změkně, potom jí necháme vychladit. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku za stálého míchání ohřejeme.
Před podáváním jí posypeme čerstvou bazalkou.

Pozn.: Pokud není dýně úplně dozrálá, můžeme jí použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,534x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Estonská dýňová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist