Pečené lokty ze selátka
Suroviny
2 přední kolena ze selete
sáček kořenící směsi Magyaros
1 velká cibule
300 ml vývaru z kostí
100 ml slunečnicového oleje
kmín
sůl
mletý bílý pepř
Postup
Koření rozmícháme v oleji a směs vetřeme do obou kusu předního kolene - kůži nenařezáváme, sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs dostane až ke kosti. Maso necháme zhruba 30 minut v lednici marinovat.
Do římského hrnce (příp. pekáčku s poklicí) dáme pečící papír, na něj dáme maso a podlijeme ho trochou vývaru, přidáme na poloviny překrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme kmínem. Pečeni přiklopíme a pečeme do úplného změknutí, během pečení poléváme vypečenou šťávou a otáčíme.
Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku. Podáváme s čerstvým chlebem, který trháme na kousky a namáčíme ve šťávě z vypečených loktů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,294x
Komentáře receptu Pečené lokty ze selátka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!