Išlské dortíčky
Suroviny
TĚSTO:
210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
30 g mletých vlašských ořechů
20 g kakaa
špetka strouhané citronové kůry
špetka mleté skořice
hladká mouka na vál
KRÉM:
250 g másla
2,5 dl mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr dle chuti
trochu rumu
NA OZDOBU:
čokoládová poleva
kandovaná pomerančová kůra
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Z mouky, nakrájeného másla, cukru, vejce, žloutku, mletých ořechů, kakaa, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme hodinu odležet v chladu. Odlžené těsto rozválíme na pomoučeném válu na středně silný plát a vykrojíme z něj kolečka. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut.
Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a za stálého míchání vaříme, až vznikne hustý pudink. Necháme ho za průběžného míchání vychladnout, pak do něj zašleháme máslo a dle chuti cukr a ochutíme ho rumem. Tímto krémem slepíme vždy dvě vychladlá kolečka, na povrchu je potřeme rozehřátou čokoládovou polevou, ozdobíme nasekanou kandovanou kůrou a necháme zaschnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 218x
![Počet hodnotících uživatelů: 1 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Išlské dortíčky
anonym: | úterý 11. prosince 2012 |
Do krému rozhodně patří oříšky! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!