Išlské dortíčky

Suroviny

TĚSTO:
210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
30 g mletých vlašských ořechů
20 g kakaa
špetka strouhané citronové kůry
špetka mleté skořice
hladká mouka na vál

KRÉM:
250 g másla
2,5 dl mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr dle chuti
trochu rumu

NA OZDOBU:
čokoládová poleva
kandovaná pomerančová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, nakrájeného másla, cukru, vejce, žloutku, mletých ořechů, kakaa, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme hodinu odležet v chladu. Odlžené těsto rozválíme na pomoučeném válu na středně silný plát a vykrojíme z něj kolečka. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut.

Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a za stálého míchání vaříme, až vznikne hustý pudink. Necháme ho za průběžného míchání vychladnout, pak do něj zašleháme máslo a dle chuti cukr a ochutíme ho rumem. Tímto krémem slepíme vždy dvě vychladlá kolečka, na povrchu je potřeme rozehřátou čokoládovou polevou, ozdobíme nasekanou kandovanou kůrou a necháme zaschnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,019x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Išlské dortíčky

anonym: Tuesday, December 11, 2012
Do krému rozhodně patří oříšky!

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist