Mandarinková roláda

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
5 lžic práškového cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa

NÁPLŇ:
500 ml mléka
60 g krémového prášku zlatý klas
1 vanilkový cukr
150 – 200 g másla
5 lžic práškového cukru
8 mandarinek

recept nemá fotografii

Postup

Nejdřív vyšleháme sníh dotuha. Potom smícháme žloutky s cukrem a postupně přidáme prosátou mouku. Opatrně vmícháme sníh z bílků a nakonec vmícháme kakao. Těsto nalijeme na plech (rozměr cca 36 x 26cm) vyložený pečícím papírem a pečeme 10 – 15 minut při 180 °C (plynová trouba stupeň 3). Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku a po 2 minutách společně s papírem stočíme do rolády.

Mléko dáme vařit spolu s vanilkovým cukrem, do vařícího mléka vlijeme zlatý klas, který jsme rozmíchali v trošce studeného mléka a uvaříme hustý krém.

Máslo rozetřeme s 5 lžícemi cukru a když krém vychladne, pomalu ho vmícháme do másla a nakonec dobře vyšleháme. Roládu rozvineme a natřeme touto náplní, ke kraji rolády dáme mandarinky. Roládu opět zavineme a dáme ztuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,325x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 1) 5.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandarinková roláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist