Jahelník
Suroviny
100 g jáhel
500 ml mléka
7 jablek
3 lžíce medu
2 lžičky skořice
2 lžíce kakaa
2 vejce
10 g rozinek
10 g kokosu
dle potřeby Perla

Postup
Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme v mléce za častého míchání do měkka. Uvařené jáhly scedíme, případně vymačkáme přebytečné mléko a necháme vychladnout. Mezitím nastrouháme 6 - 8 jablek, přidáme skořici, med, rozinky a promícháme. Tuto směs přidáme k vychladlým jáhlům, přidáme vejce a kakao (nemusí být) a dobře promícháme.
Zapékací misku vymažeme Perlou a vysypeme strouhaným kokosem a směs do ní urovnáme. Pečeme na 200 °C do růžova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,990x
Komentáře receptu Jahelník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!