Nepečený čokoládový dezert s oříšky a kandovaným ovocem

Suroviny

200 g dobré kvalitní čokolády
150 g másla
1 lžíce světlé melasy (javorového sirupu nebo medu)
150 g sladkých celozrnných sušenek
2 hrsti pistácií
2 hrsti pekanových ořechů
různé kandované ovoce (třešně, sušené meruňky atd.)

recept nemá fotografii

Postup

Do menší misky dáme rozlámanou čokoládu a máslo a ve vodní lázni rozpustíme. Přilijeme jednu lžíci světlé melasy.

V jiné větší misce rozdrtíme sladké celozrnné sušenky. Nasekáme pistáciové a pekanové ořechy a pak můžeme improvizovat - přidáme kandované třešně, sušené meruňky nebo i sněhové pusinky - použijeme fantazii.

Když se čokoláda rozpustí, přelijeme ji do větší misky s drtí, přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs s máslem a vše
dobře promícháme. Teď hmotu můžeme přelít do libovolné formy, kterou předem vyložíme přilnavou fólií a důkladně upěchujeme, nenecháme tam žádné bubliny. Hmotu necháme asi 1 hodinu ztuhnout v ledničce a pak jenom vyklopíme, sundáme fólii a povrch poprášíme kakaem a můžeme podávat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 036x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nepečený čokoládový dezert s oříšky a kandovaným ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist