Cmunda - bramborák

Suroviny

1 kg brambor
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 lžíce mléka
sůl
majoránka
1 lžička celého kmínu
1 lžíce hladké mouky
olej na smažení

ukázka receptu Cmunda (bramborák)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Cmunda (bramborák)
Posunout vpravo

Postup

Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle (můžeme použít kuchyňský robot). Dáme do mísy, slijeme z nich vodu a promícháme s mlékem (aby nehnědly). Přidáme očištěný a prolisovaný česnek, kmín a majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme těsto moukou. Osolíme.
Na pánvi rozpálíme olej a naneseme těsto, rozetřeme ho do tenčí placky. Pečeme na středním plameni dozlatova po obou stranách.

Varianta: do bramborákového těsta můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou uzeninu.

Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, v tom případě je smažíme na lívanečníku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 24,777x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.19 (počet: 68) 8.19 68 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cmunda - bramborák

Petra: Tuesday, October 20, 2015
vyskoušela jsem tu cmundu jak píše paní níže místo mouky-strouhánka a je to super věc.Chtěla bych jí poděkovat :) cmunda chutnala všem :D Moc dík za radu
anonym: Monday, November 5, 2012
bramborák mám nejraději,někdy si dělám ze zelím a ang.slaninou velmy dobre
Laďka: Monday, March 29, 2010
...hned to zkusím s tou strouhankou a s vajíčkem, samozřejmě ;o)Laďka, Praha
Jana: Saturday, December 5, 2009
A když je uděláte bez koření, můžete je posypat cukrem. To milují moje děti.
anonym: Monday, September 7, 2009
Já místo mouky používám bramborové těsto v prášku.A brambory strouhám na hrubo nedávám vejce!
anonym: Friday, June 8, 2007
dik
anonym: Friday, June 8, 2007
nežrat
anonym: Friday, June 8, 2007
tučné žrádlo...
anonym: Sunday, March 25, 2007
Dobrý den,chtěla bych přispět jednou radou.Už to dělám léta a kdo ochutná moje bramboráčky,ptá se proč jsou tak dobře křupavé.Je to velice jednoduché.Místo mouky zahustím bramborové těsto prositou strouhankou.Je jemná,ale když se bramboráky smaží na oleji,krásně se do zlatova opečou a křupou.Nemám ráda bramboráky,ve kterých je příliš mnoho mouky,takže jsem to vyřešila takto.A ještě je dobré,když k bramboráčkům uděláte zelný salát,který je velice jednoduchý.Sáček zakysaného zelí,nadrobno nakrájenou malou cibuli,cukr dle chuti a asi 1 dcl vody.Zamícháte a porcujete buď přímo na talíř k bramboráčkům nebo zvlášť do misek.Takže dobrou chuť Vám přeje Jana Klejnová z Hradce Králové.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist