Plněné artyčoky

Suroviny

4 artyčoky
150 ml bílého vína
4 lžíce černých oliv
4 rajčata
2 stroužky česneku
2 šalotky
2 lžíce kaparů
2 plátky světlého toustového chleba
100 g parmazánu
olivový olej
citronová šťáva
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Toustový chleba rozdrobíme do mísy, přidáme nakrájené olivy, šalotky, česnek, kapary a rajčata, zastříkneme trošku olivovým olejem a bílým vínem a smícháme dohromady. Artyčoky omyjeme, osušíme, zbavíme stonku a spodních listů, rozpůlíme je a odstraníme střed. Zeleninu pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na plochou grilovací misku vymazanou olejem a každou půlku naplníme připravenou nádivkou.

Misku dáme na gril, zalijeme vínem a zvolna pečeme, před dokončením posypeme artyčoky hobliknami parmazánu a počkáme, až sýr trošku neroztaje.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,827x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněné artyčoky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist