Těstovinový nákyp

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená nahrubo
230 g mletého hovězího masa
1 stroužek česneku nadrobno nakrájený
400 g rajčat z konzervy nakrájených
1 lžíce rajčatového protlaku
180 g makaronů
3 žloutky
3 bílky
40 g nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř
máslo na vymazání
parmezán na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 190 °C (plynová trouba stupeň 5). Na hluboké pánvi rozehřejem olej a osmahneme na něm cibuli doměkka. Potom do ní vmícháme maso a opékáme, dokud nezmění barvu. Maso mícháme a rozmačkáme, aby jsme rozmačkali hrudky. Přimícháme česnek, rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň a zvolna dusíme. Po 20ti minutách pánev odstavíme a omáčku necháme mírně vychladnout.

Zapékací mísu vytřeme máslem. Žloutky rozšleháme a vmícháme do omáčky s masem. Potom přidáme uvařené a okapané těstoviny.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těstovinové směsi. Tu dáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě po dobu 45 minut dozlatova.

Hotový nákyp posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,278x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Těstovinový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist