Pomerančový dezert

Suroviny

1 pomeranč
80 g cukrářských piškotů
4 lžíce pomerančového likéru (příp. pomerančové šťávy)
150 g moka čokolády
2 vejce
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička instantního espressa v prášku
1/4 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rozpuštěného másla
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hnědého cukru

recept nemá fotografii

Postup

Pomeranč omyjeme, kůru ostrouháme a šťávy vylisujeme (cca 80 ml šťávy). Piškoty poskládáme do ploché nádoby, pokapeme je likérem a šťávou. Čokoládu rozlámeme a za stálého míchání při mírné teplotě rozpustíme v 6ti lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků a lžíce moučkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky, zbývající moučkový cukr, espresso, zázvor a 2 lžíce horké vody ušleháme do pěny. Postupně přidáváme tekutou čokoládu a potom máslo. Nakonec vmícháme sníh.

Pěnu naneseme na piškoty. Dáme chladit do lednice na minimálně 4 hodiny. Ušleháme smetanu a navrstvíme jí na pěnu. Posypeme hnědým cukrem a pomerančovou kůrou a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,989x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový dezert


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist