Kyselo s vejci z Krkonoš
Suroviny
3/4 l vody
4 vejce
4 větší brambory
2 hrsti sušených hub nebo talíř čerstvých
50 g másla
kmín
sůl
pažitka
na kvas:
10 lžic žitné mouky
50 g droždí
400 ml vody
kousek chlebové kůrky
Postup
Připravíme kvas tak, že droždí, mouku a chlebovou kůrku rozmícháme ve vlažné vodě a necháme 24 hodin kvasit na teplém místě. Sušené houby rozdrtíme (čerstvé nadrobno nakrájíme), vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme část másla, přilijeme vejce a mícháme, dokud neztuhnou. Pak je vmícháme do polévky. Kvas nejprve důkladně promícháme, pak jej vmícháme do polévky a povaříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a přidáme do hotové polévky. Na talíři kyselo posypeme nakrájenou pažitkou.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,432x
6.25 (počet: 4)
6.25
4
10
Komentáře receptu Kyselo s vejci z Krkonoš
| anonym: | Wednesday, March 17, 2010 |
| Droždí do kysela? To si snad děláte pr*del? Tam žádný droždí se nedává a to já moc dobře vím, protože si ho minimálně 1× za měsíc dělám a to vám tady pomalu každý na Krkonoších, kdo ho dělá řekne. | |
| anonym: | Thursday, December 14, 2006 |
| Děkuji za upozornění, už je to opravené. Zdena | |
| anonym: | Thursday, December 14, 2006 |
|
Chtěl bych se zeptat, zda na přípravu kvasu, tj. rozmíchání 10 lžíc žitné mouky, 50 g droždí + chlebová kůrka opravdu stačí 40 ml vody. Nechybí tam nula (400 ml). Děkuji za upřesnění či potvrzení. Jura Čermák juracermak@gmail.com |
|
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

