Srnčí terinka s kaštanovým pyré

Suroviny

300 g srnčí plece
200 g srnčích jater
100 g slaniny
200 g cibule
200 g jedlých kaštanů
200 g kompotovaných jeřabin
200 ml smetany
100 ml červeného vína
20 g čerstvého rozmarýnu
100 g vepřového sádla
trocha vývaru
jalovec

recept nemá fotografii

Postup

Srnčí maso a játra nakrájíme najemno, na sádle rozpustíme slaninu a orestujeme cibulku. Do směsi dáme srnčí maso, játra a čerstvý rozmarýn, osolíme a opepříme, podlijeme vínem a vývarem a vaříme doměkka. Až ssměs částečně vychladne, rozmixujeme ji na jemnou fáš, kterou nalijeme do teriny vyložené potravinovou fólií a necháme vychladit.

Kaštany oloupeme a uvaříme ve vodě, přidáme smetanu a rozmixujeme, pyré dáme do ledničky odležet. Jeřabiny společně s vínem zredukujeme v hrnci a pak znovu rozmixujeme a vychladíme.

Na talíř servírujeme lžíci kaštanového pyré a vychlazenou terinu s jeřabinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,083x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí terinka s kaštanovým pyré


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist