Pěna z černého kořene

Suroviny

1 kg černého kořene
1 l mléka
500 ml smetany
voda
100 g másla
500 g šalotky
200 g hladké mouky
5 vajec
prášek do pečiva
čerstvá řeřicha
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Černý kořen oloupeme, kousek odložíme stranou, většinu nakrájíme a v mléčné vodě uvaříme doměkka. V mixéru ho vyšleháme do pěny, kterou zjemníme máslem a smetanou. Šalotku nasekáme najemno a na másle orestujeme dozlatova. Žloutky vyšleháme s moukou a práškem do pečiva a pak do směsi přidáme osmaženou šalotku. Hmotu nadlehčíme sněhem z bílků a ve vymazaném pekáčku upečeme dozlatova.

Svítek rozkrájíme na trojúhelníky. Z čerstvého a na slabé plátky nakrájeného kořene osmažíme chipsy.

Na talíři servírujeme pěnu s kouskem svítku, několika chipsy a čerstvou řeřichou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,780x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pěna z černého kořene


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist