Třináctihodinová kachna

Suroviny

2 kg kachny
4 - 5 lžiček soli
2 - 3 lžičky kmínu
100 ml medu

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 90 °C.

Kachnu omyjemee a osušíme. Odřízneme přebytečny´ tuk, hlavně kolem biskupa a krku. Kachnu důkladně osolíme uvnitř i zvenku a snažíme se sůl rozetřít do všech záhybů. Pak kachnu posypeme kmínem, dáme do pekáčku a mírně podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C.

Po sedmi hodinách kachna vypadá, jako kdyby byla jen lehce povařená. Kůže je žlutá a maso není úplně měkké. Maso nepropichujeme!

Teplotu zvýšíme na 120 °C a dalších 6 hodin necháme přiklopené péct. Nepodléváme, ani neodebíráme vypečený tuk.

Do malého hrnečku si připravíme med a hodinu před koncem pečení pekáč odklopíme a pomocí mašlovačky kachnu potřeme. Kůže díky medu zezlátne a bude křupavá.

Podáváme s knedlíky a zelím.

Pozn.: Na úplný konec můžeme kachnu nechat chvíli pod grilem. Maso bude po třinácti hodinách vláčné a růžové.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,432x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.20 (počet: 5) 8.20 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třináctihodinová kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist