Třináctihodinová kachna
Suroviny
2 kg kachny
4 - 5 lžiček soli
2 - 3 lžičky kmínu
100 ml medu
Postup
Troubu předehřejeme na 90 °C.
Kachnu omyjemee a osušíme. Odřízneme přebytečny´ tuk, hlavně kolem biskupa a krku. Kachnu důkladně osolíme uvnitř i zvenku a snažíme se sůl rozetřít do všech záhybů. Pak kachnu posypeme kmínem, dáme do pekáčku a mírně podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C.
Po sedmi hodinách kachna vypadá, jako kdyby byla jen lehce povařená. Kůže je žlutá a maso není úplně měkké. Maso nepropichujeme!
Teplotu zvýšíme na 120 °C a dalších 6 hodin necháme přiklopené péct. Nepodléváme, ani neodebíráme vypečený tuk.
Do malého hrnečku si připravíme med a hodinu před koncem pečení pekáč odklopíme a pomocí mašlovačky kachnu potřeme. Kůže díky medu zezlátne a bude křupavá.
Podáváme s knedlíky a zelím.
Pozn.: Na úplný konec můžeme kachnu nechat chvíli pod grilem. Maso bude po třinácti hodinách vláčné a růžové.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,432x
Komentáře receptu Třináctihodinová kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!