Třináctihodinová kachna

Suroviny

2 kg kachny
4 - 5 lžiček soli
2 - 3 lžičky kmínu
100 ml medu

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 90 °C.

Kachnu omyjemee a osušíme. Odřízneme přebytečny´ tuk, hlavně kolem biskupa a krku. Kachnu důkladně osolíme uvnitř i zvenku a snažíme se sůl rozetřít do všech záhybů. Pak kachnu posypeme kmínem, dáme do pekáčku a mírně podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C.

Po sedmi hodinách kachna vypadá, jako kdyby byla jen lehce povařená. Kůže je žlutá a maso není úplně měkké. Maso nepropichujeme!

Teplotu zvýšíme na 120 °C a dalších 6 hodin necháme přiklopené péct. Nepodléváme, ani neodebíráme vypečený tuk.

Do malého hrnečku si připravíme med a hodinu před koncem pečení pekáč odklopíme a pomocí mašlovačky kachnu potřeme. Kůže díky medu zezlátne a bude křupavá.

Podáváme s knedlíky a zelím.

Pozn.: Na úplný konec můžeme kachnu nechat chvíli pod grilem. Maso bude po třinácti hodinách vláčné a růžové.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,143x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.20 (počet: 5) 8.20 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třináctihodinová kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist