Třináctihodinová kachna
Suroviny
2 kg kachny
4 - 5 lžiček soli
2 - 3 lžičky kmínu
100 ml medu

Postup
Troubu předehřejeme na 90 °C.
Kachnu omyjemee a osušíme. Odřízneme přebytečny´ tuk, hlavně kolem biskupa a krku. Kachnu důkladně osolíme uvnitř i zvenku a snažíme se sůl rozetřít do všech záhybů. Pak kachnu posypeme kmínem, dáme do pekáčku a mírně podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C.
Po sedmi hodinách kachna vypadá, jako kdyby byla jen lehce povařená. Kůže je žlutá a maso není úplně měkké. Maso nepropichujeme!
Teplotu zvýšíme na 120 °C a dalších 6 hodin necháme přiklopené péct. Nepodléváme, ani neodebíráme vypečený tuk.
Do malého hrnečku si připravíme med a hodinu před koncem pečení pekáč odklopíme a pomocí mašlovačky kachnu potřeme. Kůže díky medu zezlátne a bude křupavá.
Podáváme s knedlíky a zelím.
Pozn.: Na úplný konec můžeme kachnu nechat chvíli pod grilem. Maso bude po třinácti hodinách vláčné a růžové.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,468x

Komentáře receptu Třináctihodinová kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!