Gruzínská kuřecí polévka
Suroviny
1/2 kuřete
1,5 l vody
60 g másla
40 g hladké mouky
1 cibule
50 g vlašských ořechů
50 g jarní cibulky
šťáva z 1/2 citronu
2 žloutky
petrželová nať
špetka šafránu
sůl

Postup
Kuře omyjeme a dáme do studené vody, osolíme, přidáme šafrán a uvaříme doměkka. Uvařené maso obereme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme troškou vývaru.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem. Dobře rozmícháme a na mírném ohni vaříme 45 minut.
Vývar přecedíme, dáme do něj maso, nakrájenou jarní cibulku a nahrubo nasekané ořechy a necháme přejít varem. Do uvařené polévky dáme rozšlehané žloutky a citronovou šťávu.
Před podáváním dozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,457x

Komentáře receptu Gruzínská kuřecí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!