Gruzínská kuřecí polévka

Suroviny

1/2 kuřete
1,5 l vody
60 g másla
40 g hladké mouky
1 cibule
50 g vlašských ořechů
50 g jarní cibulky
šťáva z 1/2 citronu
2 žloutky
petrželová nať
špetka šafránu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuře omyjeme a dáme do studené vody, osolíme, přidáme šafrán a uvaříme doměkka. Uvařené maso obereme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme troškou vývaru.

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem. Dobře rozmícháme a na mírném ohni vaříme 45 minut.

Vývar přecedíme, dáme do něj maso, nakrájenou jarní cibulku a nahrubo nasekané ořechy a necháme přejít varem. Do uvařené polévky dáme rozšlehané žloutky a citronovou šťávu.

Před podáváním dozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,158x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Gruzínská kuřecí polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist