Špenát
Suroviny
1 balení mraženého špenátu
1 cibule
1 vejce
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
olej
sůl




Postup
V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zmrzlý špenát a dusíme, dokud se nerozmrazí. Přidáme vejce (dokud se špenát nevaří, aby se bílek a žloutek nesrazily) a prolisovaný česnek, podle chuti osolíme. Na pánvi na olej přidáme mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Špenát jíškou zahustíme podle potřeby a necháme ho povařit.
Varianta: do špenátu můžeme přimíchat trochu smetany.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 47,200x

Komentáře receptu Špenát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!