Domácí celozrnný chleba
Suroviny
250 g celozrnné pšeničné mouky
100 g žitno - pšeničné mouky
1 droždí
20 g olivového oleje
180 ml vlažné vody
1 lžička soli

Postup
Mouku dáme do mísy, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 100 ml vlažné vody, olej, sůl a směs důkladně propracujeme a necháme přikryté na teplém místě vykynout.
Pak těsto znovu propracujeme, uděláme z něj kouli, dáme jí na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut kynout. Poté povrch chleba potřeme vodou, lehce poprášíme moukou a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Po chvíli snížíme teplotu na 180 °C a pečeme zhruba hodinu. Chleba po upečení necháme vychladnout, teprve poté krájíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,056x

Komentáře receptu Domácí celozrnný chleba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!