Domácí celozrnný chleba

Suroviny

250 g celozrnné pšeničné mouky
100 g žitno - pšeničné mouky
1 droždí
20 g olivového oleje
180 ml vlažné vody
1 lžička soli

recept nemá fotografii

Postup

Mouku dáme do mísy, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 100 ml vlažné vody, olej, sůl a směs důkladně propracujeme a necháme přikryté na teplém místě vykynout.

Pak těsto znovu propracujeme, uděláme z něj kouli, dáme jí na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut kynout. Poté povrch chleba potřeme vodou, lehce poprášíme moukou a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Po chvíli snížíme teplotu na 180 °C a pečeme zhruba hodinu. Chleba po upečení necháme vychladnout, teprve poté krájíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,935x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 2) 5.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Domácí celozrnný chleba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist