Rajský protlak
Suroviny
3 kg rajčat
3 velké cibule
100 g soli
650 g cukru
1/4 l 8% octa

Postup
Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kolečka a vaříme 10 minut. Propasírujeme přes cedník a dáme znovu vařit. Přidáme cukr a ocet, necháme přejít varem a ještě horké plníme so sklenic.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 21,740x
Hodnocení receptu:
4.50 (počet: 26)
4.50
26
10

Komentáře receptu Rajský protlak
anonym: | Sunday, August 12, 2012 |
Omlouvám se mail adr:ok2pha@gmail.com tel: 595170234 | |
ok2pha@gmail.com: | Sunday, August 12, 2012 |
Zdá se, že mnoho lidí nepochopilo, co je to rajský protlak. Co nám tu sevírují v marketech, to se za tu cenu nedá ani vyrobit.. Vemte si 2,5 kg domácích rajčat /takový mám nerez. hrnec/ ,dno zaliju olivovým exetra virgin oil. rozpálím a za stálého míchání redukuju, redukuju, redukuju.Zapoměl jsem říct, že lehce přisolím, jinak nic navíc. Nevím proč bych tam měl cpát cibuli, či jiné sračky. Takže resumé: dostanete z toho asi 400 gr finálního výrobku. Ale stojí to za to, nic lepšího jste v životě nežrali. Výtěžnost: nic moc. Finální barva tmavě hnědá.Nemusíte ani dávat do mrazáku, pokud je dobře zredukovaná. Ideální na špagety.Můžete se ozvat Pepa ok2pha@email.com | |
frajér: | Tuesday, November 15, 2011 |
kam stěma cibulema | |
anonym: | Saturday, August 20, 2011 |
Je tam moc všeho, chuť rajčat zmizela v přemíře cukru a octa. | |
Martin: | Wednesday, October 6, 2010 |
Zdá se mi že je tam moc octa. | |
Zdena: | Thursday, September 9, 2010 |
Propasírovanou hmotu vaříme za stálého míchání, dokud se neodpaří potřebné množství tekutin - pak protlak nebude příliš řídký - záleží na Vás, jakou zvolíte konzistenci. | |
anonym: | Monday, September 6, 2010 |
zda se mi to ridky co mam delat |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!