Rajský protlak
Suroviny
3 kg rajčat
3 velké cibule
100 g soli
650 g cukru
1/4 l 8% octa

Postup
Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kolečka a vaříme 10 minut. Propasírujeme přes cedník a dáme znovu vařit. Přidáme cukr a ocet, necháme přejít varem a ještě horké plníme so sklenic.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 21,337x
Hodnocení receptu:
4.50 (počet: 26)
4.50
26
10

Komentáře receptu Rajský protlak
anonym: | Sunday, August 12, 2012 |
Omlouvám se mail adr:ok2pha@gmail.com tel: 595170234 | |
ok2pha@gmail.com: | Sunday, August 12, 2012 |
Zdá se, že mnoho lidí nepochopilo, co je to rajský protlak. Co nám tu sevírují v marketech, to se za tu cenu nedá ani vyrobit.. Vemte si 2,5 kg domácích rajčat /takový mám nerez. hrnec/ ,dno zaliju olivovým exetra virgin oil. rozpálím a za stálého míchání redukuju, redukuju, redukuju.Zapoměl jsem říct, že lehce přisolím, jinak nic navíc. Nevím proč bych tam měl cpát cibuli, či jiné sračky. Takže resumé: dostanete z toho asi 400 gr finálního výrobku. Ale stojí to za to, nic lepšího jste v životě nežrali. Výtěžnost: nic moc. Finální barva tmavě hnědá.Nemusíte ani dávat do mrazáku, pokud je dobře zredukovaná. Ideální na špagety.Můžete se ozvat Pepa ok2pha@email.com | |
frajér: | Tuesday, November 15, 2011 |
kam stěma cibulema | |
anonym: | Saturday, August 20, 2011 |
Je tam moc všeho, chuť rajčat zmizela v přemíře cukru a octa. | |
Martin: | Wednesday, October 6, 2010 |
Zdá se mi že je tam moc octa. | |
Zdena: | Thursday, September 9, 2010 |
Propasírovanou hmotu vaříme za stálého míchání, dokud se neodpaří potřebné množství tekutin - pak protlak nebude příliš řídký - záleží na Vás, jakou zvolíte konzistenci. | |
anonym: | Monday, September 6, 2010 |
zda se mi to ridky co mam delat |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Jedlý papír
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!