Hovězí maso se zázvorem
Suroviny
500 g hovězí kližky
200 g cibule
50 g zázvoru
200 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
hladká mouka
sůl

Postup
Maso očistíme, trošku naklepeme, osolíme a dáme na vymaštěný pekáč. Posypeme nakrájenou cibulí a dáme do trouby předehřáté na 170 °C péct. Hodinu a půl pravidelně podléváme a když je maso skoro hotové, potřeme ho nastrouhaným zázvorem a zvýšíme teplotu na 190 °C.
Hotové maso vyndáme, cibuli vypečeme na tuk, přidáme mouku, zarestujeme do tmava a podlijeme zbytkem vývaru. Šťávu povaříme, procedíme a přelijeme přes maso.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,590x
Komentáře receptu Hovězí maso se zázvorem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!