Přepuštěné máslo (ghí)
Suroviny
250 g másla

Postup
Máslo dáme do misky do vodní lázně a zahříváme tak, aby se voda v lázni jen zvolna vařila, spíše jen probublávala. Po chvíli se máslo rozpustí a při dně zůstane bílá syrovátka a na hladině se budou postupně srážet bílkoviny. Ty je třeba sbírat. Máslo zahříváme přibližně dvě hodiny. Poté slijeme opatrně čistý, nazlátlý tuk do sklenice. Po zchladnutí uložte přepuštěné máslo v uzavřené sklenici do lednice.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,655x

Komentáře receptu Přepuštěné máslo (ghí)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!