Přepuštěné máslo (ghí)

Suroviny

250 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Máslo dáme do misky do vodní lázně a zahříváme tak, aby se voda v lázni jen zvolna vařila, spíše jen probublávala. Po chvíli se máslo rozpustí a při dně zůstane bílá syrovátka a na hladině se budou postupně srážet bílkoviny. Ty je třeba sbírat. Máslo zahříváme přibližně dvě hodiny. Poté slijeme opatrně čistý, nazlátlý tuk do sklenice. Po zchladnutí uložte přepuštěné máslo v uzavřené sklenici do lednice.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,655x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Přepuštěné máslo (ghí)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist