Plněná jablka

Suroviny

2 kyselejší jablka
100 g rozinek
100 g plátků mandlí
100 ml sladkého bílého vína
2 lžíce ovesných vloček
špetka skořice
citronová šťáva
meduňka
vanilková zmrzlina

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky namočíme na 30 minut do studené vody. Omytá jablka přepůlíme, zbavíme jádřinců a opatrně vyřízneme většinu dužiny. Rozinky slijeme, smícháme s vločkami, plátky mandlí a pokrájenou dužinou jablek, zalijeme polovinou vína a dáme do ledničky.

Z citronové šťávy, zbytku vína a skořice smícháme marinádu, kterou potřeme vydlabané půlky jablek, krátce je ogrilujeme a plníme rozinkovou směsí.

Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny ozdobené snítkou meduňky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 030x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná jablka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist