Plněná jablka

Suroviny

2 kyselejší jablka
100 g rozinek
100 g plátků mandlí
100 ml sladkého bílého vína
2 lžíce ovesných vloček
špetka skořice
citronová šťáva
meduňka
vanilková zmrzlina

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky namočíme na 30 minut do studené vody. Omytá jablka přepůlíme, zbavíme jádřinců a opatrně vyřízneme většinu dužiny. Rozinky slijeme, smícháme s vločkami, plátky mandlí a pokrájenou dužinou jablek, zalijeme polovinou vína a dáme do ledničky.

Z citronové šťávy, zbytku vína a skořice smícháme marinádu, kterou potřeme vydlabané půlky jablek, krátce je ogrilujeme a plníme rozinkovou směsí.

Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny ozdobené snítkou meduňky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,895x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná jablka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist