Rigatoni s mořskými plody

Suroviny

250 g krátkých makaronů (rigatoni)
6 lžic olivového oleje
3 lžíce bílého vinného octa
1 cibulka
2 stroužky česneku
1 malá feferonka
3 rajčata
300 g mražené směsi mořských plodů
špetka šafránu
1/2 lžičky kari
4 - 5 lžic suchého bílého vína
čerstvě mletý bílý pepř
1 svazek bazalky
1/2 svazku kopru

recept nemá fotografii

Postup

Těstoviny uvaříme ve větším hrnci, aby byly na skus, scedíme je, propláchneme vlažnou vodou a necháme je okapat. Potom je promícháme se dvěmi lžícemi oleje a dvěmi lžícemi octa. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, feferonku najemno nasekáme. Rajčata spaříme, sloupneme slupku, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozehřejeme zbývající olej a dáme do něj zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme zmrazené mořské plody, osolíme, okořeníme a zvolna dusíme několik minut. Přimícháme víno a dusíme ještě 2 minuty. Směs necháme trošku vychladnout, přidáme kostičky rajčat, osolíme a opepříme. Dochutíme octem a vmícháme do těstovin.

Salát necháme hodinu odležet a servírujeme ho posypaný nasekanými bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,400x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rigatoni s mořskými plody


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist