Kachna pečená na hruškách
Suroviny
1 kachna
1 lžíčka soli
4 hrušky
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky skořice
80 g másla
150 ml červeného vína
500 ml zeleninového vývaru

Postup
Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme na povrchu i uvnitř. Hrušky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky bez jadřince. 10 čtvrtek hrušek vložíme do kachny s tymiánem, skořicí a máslem a otvor zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vínem a polovinou zeleninového vývaru. Přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170.C asi 45 minut. Pak přidáme ke kachně zbylé hrušky a pečeme dalších asi 30 minut. Během pečení kachnu poléváme výpekem a v případě potřeby podléváme zbývajícím vývarem. Pak pekáč odklopíme a teplotu trouby zvýšíme na 190.C. Za občasného polévání kachny výpekem ji dopečeme dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,257x

Komentáře receptu Kachna pečená na hruškách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!