Slané kynuté lívance se zelím
Suroviny
250 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
1 lžíce cukru
200 ml mléka
50 g másla
2 vejce
2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí
30 g másla
pepř
trocha cukru
sůl
máslo na smažení
Postup
Máslo rozpusťíme a vlijeme ho do mléka. Droždí nadrobíme, smícháme s cukrem, přilijeme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme vejce a mouku. Vymícháme lívancové těsto a necháme ho vykynout.
Zelí nakrájíme najemno, orestujeme na másle a osolíme, opepříme a přidáme cukr. Podusíme cca 5 - 10 minut a necháme vychladnout.
Když těsto vykyne, přidáme zelí a na másle smažíme lívanečky z obou stran dozlatova.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,497x
9.00 (počet: 1)
9.00
1
10
Komentáře receptu Slané kynuté lívance se zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

