Holoubě s nádivkou
Suroviny
holoubě
vajíčko
petrželka
strouhanka
anglická slanina
nať z cibulky
sůl
kmín
nové koření
bobkový list

Postup
Omyté a osušené holoubě osolíme vně i uvnitř, pod kůži na prsou vetkneme plátek anglické slaniny.
Připravíme nádivku - holubí játýrka a srdíčko rozsekáme na kousky a smícháme s vajíčkem, kouskem petrželové nati a zelené nati cibulky. Dva plátky anglické slaniny nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vše řádně zamícháme, vzniklou směs zahustíme dle potřeby strouhankou.
Touto směsí naplníme břišní část a otvor dlre možnosti zašijeme či spíchneme párátkem. Část nádivky dáme do prostoru volete, kde prsty opatrně oddělíme část kůže na prsou a rovněž zašijeme, povrch lehce okmínujeme.
Pečeme na másle při 150 °C na másle, do pekáčku dáme rovněž 2 bobkové listuy a 1 nové koření. Pečeme cca 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,304x
Komentáře receptu Holoubě s nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!