Brusinková paštika

Suroviny

100 g sušených brusinek
100 ml rumu
100 g másla
200 g anglické slaniny
500 g kuřecích jater
20 lístků čerstvé bazalky
1 cibule
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička rozmarýnu
5 stroužků česneku
250 ml smetany ke šlehání

recept nemá fotografii

Postup

Brusinky propláchneme, dáme do misky a přelijeme rumem. Necháme asi 12 hodin odležet v chladu. Během této doby se brusinky zabarví rudočerveně.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi 15 minut. Pak přidáme bazalku, pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolistujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ještě dvě minuty restujeme.

Do mixéru nalijeme smetanu, přidáme pokrájenou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme dohladka. Pak směs dáme do mísy, překryjeme fólií a dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, aby ztuhla.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,178x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brusinková paštika


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist