Brusinková paštika
Suroviny
100 g sušených brusinek
100 ml rumu
100 g másla
200 g anglické slaniny
500 g kuřecích jater
20 lístků čerstvé bazalky
1 cibule
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička rozmarýnu
5 stroužků česneku
250 ml smetany ke šlehání
Postup
Brusinky propláchneme, dáme do misky a přelijeme rumem. Necháme asi 12 hodin odležet v chladu. Během této doby se brusinky zabarví rudočerveně.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi 15 minut. Pak přidáme bazalku, pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolistujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ještě dvě minuty restujeme.
Do mixéru nalijeme smetanu, přidáme pokrájenou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme dohladka. Pak směs dáme do mísy, překryjeme fólií a dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, aby ztuhla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,403x
Komentáře receptu Brusinková paštika
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!