Bochánky se šlehačkou

Suroviny

160 g hrubé mouky
90 g másla
1/4 l vody
špetka soli
4 celá vejce
šlehačka
1 lžíce cukru
tuk na vymazání plechu
případně vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme k varu. Pak najednou vsypeme mouku, odstavíme z ohně a ihned mícháme, dokud se neutvoří hladká hustá hrouda. Znovu ji dáme na mírný oheň propařit. Pak těsto přendáme do studené mísy a mícháme stále do zchladnutí. Pak postupně do těsta zatíráme vejce. Důkladně vymíchané těsto dáme do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou trubičkou a na tukem vymazané plechy stříkáme malé bochánky. Pokud na ně nebudeme dávat polevu, potřeme je vejcem. Bochánky dáváme do trouby silně vyhřáté a 5 minut troubu neotvíráme. Po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme při mírné teplotě. Vychladlé bochánky plníme šlehačkou ušlehanou s cukrem. Zdobíme polevou nebo moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,949x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bochánky se šlehačkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist