Zimní puding

Suroviny

800 g mražených švestek
200 ml Portského vína
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce třtinového cukru
100 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého jogurtu

recept nemá fotografii

Postup

Švestky trochu rozmrazíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Víno, vanilkový a třtinový cukr povaříme 2 - 3 minuty. Švestky rozdělíme na 2 porce, kdy jednu po druhé povaříme v lehce bublajícím vinném nálevu doměkka. Švestky vyndáme a nálev zredukujeme asi na 100 ml. Polovinou vzniklého dresinku pokapeme švestky a dáme je stranou. Zbylý dresink necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Šlehačku vyšleháme dotuha, přimícháme jogurt a vychladíme. Těsně před podáváním vmícháme do smetanové směsi dresink z Portského vína, jen zlehka, aby smetana získala mramorování.

Švestky rozdělíme do dezertních skleniček a nazdobíme jogurtovou smetanou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,519x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zimní puding


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist