Zimní puding
Suroviny
800 g mražených švestek
200 ml Portského vína
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce třtinového cukru
100 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého jogurtu

Postup
Švestky trochu rozmrazíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Víno, vanilkový a třtinový cukr povaříme 2 - 3 minuty. Švestky rozdělíme na 2 porce, kdy jednu po druhé povaříme v lehce bublajícím vinném nálevu doměkka. Švestky vyndáme a nálev zredukujeme asi na 100 ml. Polovinou vzniklého dresinku pokapeme švestky a dáme je stranou. Zbylý dresink necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Šlehačku vyšleháme dotuha, přimícháme jogurt a vychladíme. Těsně před podáváním vmícháme do smetanové směsi dresink z Portského vína, jen zlehka, aby smetana získala mramorování.
Švestky rozdělíme do dezertních skleniček a nazdobíme jogurtovou smetanou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,712x
Komentáře receptu Zimní puding
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!