Sele grilované na rožni

Suroviny

1 hřbet z menšího selete (1 - 1,5 kg)
olej
několik plátků slaniny
sůl
MARINÁDA:
250 ml vinného octa
500 ml červeného vína
1 bobkový list
špetka pepře
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžička tymiánu
2 lžíce jemně nasekaného celeru (může být i sterilovaný)
1 lžíce cukru
1 pórek nakrájený na plátky

recept nemá fotografii

Postup

Výše uvedené suroviny smícháme a připravíme marinádu, do které dáme maso, které necháme minimálně dvě hodiny marinovat a během této doby maso otáčíme. Nejlepší je nechat marinovat 24 hodin. Po vyndání z marinády hřbet osučíme a dáme na rožeň potřený olejem tak, aby byl dobře vyvážen. Maso obložíme plátky slaniny, které na griládu dobře upevníme silnější nití a celé lehce potřeme olejem.
Dáme do rozpáleného grilu a podle tloušťky masa otáčíme asi 60 - 80 minut. Posolíme až po skončení grilování.
Po konci grilování ještě tak 10 min počkáme s porcováním, aby z masa nevyteklo moc šťávy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,762x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.00 (počet: 4) 4.00 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sele grilované na rožni


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist