Sele grilované na rožni

Suroviny

1 hřbet z menšího selete (1 - 1,5 kg)
olej
několik plátků slaniny
sůl
MARINÁDA:
250 ml vinného octa
500 ml červeného vína
1 bobkový list
špetka pepře
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžička tymiánu
2 lžíce jemně nasekaného celeru (může být i sterilovaný)
1 lžíce cukru
1 pórek nakrájený na plátky

recept nemá fotografii

Postup

Výše uvedené suroviny smícháme a připravíme marinádu, do které dáme maso, které necháme minimálně dvě hodiny marinovat a během této doby maso otáčíme. Nejlepší je nechat marinovat 24 hodin. Po vyndání z marinády hřbet osučíme a dáme na rožeň potřený olejem tak, aby byl dobře vyvážen. Maso obložíme plátky slaniny, které na griládu dobře upevníme silnější nití a celé lehce potřeme olejem.
Dáme do rozpáleného grilu a podle tloušťky masa otáčíme asi 60 - 80 minut. Posolíme až po skončení grilování.
Po konci grilování ještě tak 10 min počkáme s porcováním, aby z masa nevyteklo moc šťávy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 031x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4,00 (počet: 4) 4,00 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sele grilované na rožni


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist