Zmrzlinová bomba

Suroviny

4 vejce
150 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
30 g Solamylu
na náplň:
250 ml šlehačky
2 vanilkové cukry
250 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
200 g jahod
100 g čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 15 minut. Z vychladného piškotu vykrojíme podle misky kruh. Zbytkem misku vyložíme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem a promícháme s tvarohem a moučkovým cukrem. Rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme nakrájené jahody, do druhé nastrouhanou čokoládu. Do korpusu v misce rozetřeme nejprve náplň s jahodami a doplníme náplní s čokoládou. Uzavřeme vykrojeným kulatým korpusem a dáme do mrazničky přibližně na 2 hodiny. Pak bombu vyklopíme, pocukrujeme a zdobíme jahodami.

Poznámka: u upečení korpusu můžeme použít formu ve tvaru polokoule s vnitřní formou a formu na kruhový korpus.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,109x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.83 (počet: 6) 7.83 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zmrzlinová bomba

anonym: Tuesday, April 28, 2009
jenom mi chybí obrázek :D

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist