Losos s hřibovou omáčkou
Suroviny
(pro 4 osoby)
600 g lososa (filety)
1 lžička rybího koření
4 lžíce oleje
1 šalotka
200 g čerstvých hříbků
200 ml bílého vína
150 ml smetany
špetka vegety
2 lžíce másla
snítka kopru

Postup
Lososa omyjeme, osušíme a potřeme rybím kořením. Na rozpáleném oleji ho opečeme z každé strany asi 4 minuty. Přendáme ho do tepla a ve výpeku opečeme najemno naseknaou šalotku, přidáme očištěné na kousky nakrájené hříbky a dusíme společně asi 3 minuty. Pak podlijeme vínem a nakonec přimícháme smetanu. Vše povaříme. Když omáčka zhoustne, dochutíme ji vegetou a přidáme máslo. Porce lososa podáváme s omáčkou s opečenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,913x

Komentáře receptu Losos s hřibovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!