Toskánská játra
Suroviny
300 g vepřových jater (můžou být telecí)
1 lžíce majoránky
250 ml Rama Cremefine ke šlehání
worchestrová omáčka
1 cibule
krupicový cukr
mléko
polévkové koření
2 lžíce sádla
sůl
pepř
Postup
Játra přes noc necháme namočené v mléku v lednici. Hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, budou se potom lépe krájet.
V hlubší pánvi rozpálíme sádlo, játra nakrájíme na hranolky, lehce posypeme cukrem a prudce je opečeme v sádle. Měla by trochu zkaramelizovat. Vyndáme je a dáme je na talíř do teplé trouby.
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme jí zesklovatět. Přidáme dle chuti worchester, polévkové koření a majoránku. Vše společně promícháme a přidáme Ramu. Za stálého míchání necháme snížit množství asi o čtvrtinu, aby zhoustla a potom přidáme játra, jen je znovu ohřejeme. Poté až opepříme a osolíme.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,320x
3.00 (počet: 1)
3.00
1
10
Komentáře receptu Toskánská játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

