Salát z pekingského zelí
Suroviny
1,5 kg pekingského zelí
200 g plátků anglické slaniny
2 cibule
1 lžíc semínek fenyklu
8 lžic bílého balzamikového octa
6 lžic oleje
1 tlustou slanou tyčinku
3 lžíce másla
1 snítku hladké petrželové natě
sůl
pepř

Postup
Zelí omyjeme, rozčtvrtíme a vyřežeme košťál. Nakrájíme ho na jemné nudličky, osolíme a promísíme rukou. V pánvi nasucho opečeme plátky slaniny dokřupava. Necháme vychladnout a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Fenyklová semínka nasekáme nahrubo, smícháme s octem, osolíme a opepříme. Vmícháme olej a cibuli. Do této marinády dáme zelí a polovinu slaniny. Necháme hodinu přikryté odležet.
Slanou tyčinku nakrájíme na tenké plátky a na másle je z obou stran opečeme. Petržel omyjeme, osušíme, lístky nasekáme a smícháme se salátem. Posypeme zbylou slaninou a plátky slané tyčinky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,031x
Komentáře receptu Salát z pekingského zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!