Salát z pekingského zelí
Suroviny
1,5 kg pekingského zelí
200 g plátků anglické slaniny
2 cibule
1 lžíc semínek fenyklu
8 lžic bílého balzamikového octa
6 lžic oleje
1 tlustou slanou tyčinku
3 lžíce másla
1 snítku hladké petrželové natě
sůl
pepř
Postup
Zelí omyjeme, rozčtvrtíme a vyřežeme košťál. Nakrájíme ho na jemné nudličky, osolíme a promísíme rukou. V pánvi nasucho opečeme plátky slaniny dokřupava. Necháme vychladnout a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Fenyklová semínka nasekáme nahrubo, smícháme s octem, osolíme a opepříme. Vmícháme olej a cibuli. Do této marinády dáme zelí a polovinu slaniny. Necháme hodinu přikryté odležet.
Slanou tyčinku nakrájíme na tenké plátky a na másle je z obou stran opečeme. Petržel omyjeme, osušíme, lístky nasekáme a smícháme se salátem. Posypeme zbylou slaninou a plátky slané tyčinky.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,102x
Komentáře receptu Salát z pekingského zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

