Kuřecí pilaf
Suroviny
250 g dlouhozrnné rýže
400 g kuřecích prsíček
250 g rajčat
1 žlutá paprika
1 svazek jarní cibulky
2 stroužky česneku
3 lžíce slunečnicového oleje
šafrán
125 ml drůbežího vývaru
1 sušená chilli paprička
40 g rozinek
40 g piniových semínek
1,5 lžičky mletého kmínu
1/2 svazku petrželky
sůl
černý pepř

Postup
Maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibulku i s natí na kolečka, papriku bez semínek na proužky a česnek nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
Na rozpáleném tuku osmahneme papriku, maso, česnek i cibulku. Vývar smícháme se šafránem, přilijeme do směsi a uvedeme do varu. Papričky roztlučeme v hmoždíři a společně s 1 l vody, rýží, rozinkami, piniovými semínky a rajčaty je přilijeme do pánve. Vše osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pánev přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 25 minut dokud není rýže měkká.
Před podáváním pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,626x
Komentáře receptu Kuřecí pilaf
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!