Zeleninové biryani
Suroviny
225 g rýže basmati
1 velký brambor na kostky
300 ml bílého neslazeného jogurtu
100 g malých karotek
2 pokrájené řapíky celeru
75 g přepůlených mladých žampionů
1 lilek překrojený na poloviny a pak na plátky
1 lžíce nastrouhaného zázvorového kořenu
2 větší nastrouhaná cibule
4 rozetřené stroužky česneku
1 lžíce kurkumy
1 lžíce mletého kari
2 lžíce másla
2 cibule na plátky
nasekaný koriand na ozdobu
Postup
Brambory a mrkev vaříme ve vodě asi 7 minut. Když jsou hotové, necháme okapat a dáme do misky. Smícháme je s celerem, lilkem a houbami. Jogurt smícháme se zázvorem, cibulí, česnekem, kurkumou, kari a nalijeme na zeleninu v míse. Směs marinujeme 2 hodiny v chladu.
Cibuli dozlatova osmahneme na pánvi. Pár proužků dáme stranou na ozdobu. Rýži uvaříme ve vroucí vodě, necháme ji okapat a dáme stranou. K cibuli na pánvi přidáme marinovanou zeleninu a společně 10 minut vaříme.
Do zapékací mísy dáme polovinu rýže a vršek urovnáme, přidáme vrstvu zeleniny a tu zakryjeme zbylou rýží. Mísu zakryjeme a v předehřáté troubě při 190 °C pečeme asi 25 minut.
Před podáváním zdobíme cibulkou a koriandrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,666x
Komentáře receptu Zeleninové biryani
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!