Zeleninové biryani

Suroviny

225 g rýže basmati
1 velký brambor na kostky
300 ml bílého neslazeného jogurtu
100 g malých karotek
2 pokrájené řapíky celeru
75 g přepůlených mladých žampionů
1 lilek překrojený na poloviny a pak na plátky
1 lžíce nastrouhaného zázvorového kořenu
2 větší nastrouhaná cibule
4 rozetřené stroužky česneku
1 lžíce kurkumy
1 lžíce mletého kari
2 lžíce másla
2 cibule na plátky
nasekaný koriand na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Brambory a mrkev vaříme ve vodě asi 7 minut. Když jsou hotové, necháme okapat a dáme do misky. Smícháme je s celerem, lilkem a houbami. Jogurt smícháme se zázvorem, cibulí, česnekem, kurkumou, kari a nalijeme na zeleninu v míse. Směs marinujeme 2 hodiny v chladu.

Cibuli dozlatova osmahneme na pánvi. Pár proužků dáme stranou na ozdobu. Rýži uvaříme ve vroucí vodě, necháme ji okapat a dáme stranou. K cibuli na pánvi přidáme marinovanou zeleninu a společně 10 minut vaříme.

Do zapékací mísy dáme polovinu rýže a vršek urovnáme, přidáme vrstvu zeleniny a tu zakryjeme zbylou rýží. Mísu zakryjeme a v předehřáté troubě při 190 °C pečeme asi 25 minut.

Před podáváním zdobíme cibulkou a koriandrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,666x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninové biryani


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist